Doe mee met Stoptober 2024

05 sep 2024

De maand oktober staat opnieuw in het teken van Stoptober, 28 dagen niet roken en/of niet vapen. Stoppen met roken en/of vapen kan lastig zijn. Toch laten de ervaringen zien dat het kan. Stoptober helpt mensen om te stoppen met roken. Dankzij de positieve aanpak, de gratis Stoptober-app en de steun van stoppers onderling, hebben de afgelopen jaren al duizenden mensen meegedaan aan de landelijke actie Stoptober.

Stoptober ondersteunt dit jaar ook stoppen met vapen
De afgelopen vier jaar is het aantal vapers in onze regio fors toegenomen, vooral onder jongeren. Dit blijkt uit de Gezondheidsmonitor Jeugd 2023, 11 procent van de jongeren in regio Gooi en Vechtstreek vapete wekelijks t.o.v. één procent in 2019. Deze stijging is gelijk aan landelijk.

Daarom richt Stoptober zich dit jaar óók op het stoppen met vapen, met gerichte posters over ‘waarom vape je eigenlijk’ en ‘is vapen wel echt jouw keuze’. Hiermee hoopt Stoptober vapers (en hun omgeving) aan het denken te zetten: dat ze zich ervan bewust worden dat vapen net zo slecht is als roken. En idealiter doen vapers door deze bewustmaking gelijk mee met Stoptober.

Meedoen aan Stoptober
Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich nu inschrijven via de website www.stoptober.nl. De steun van Stoptober bestaat onder meer uit de gratis Stoptober-app die berichten stuurt en tips en advies geeft en wekelijks online coaching.

Samen stoppen doet wonderen. Stop mee!

Suggesties?